Menu 

Dvor Tacen

Vrhunsko romantično razvajanje v dvoje

Dvor Tacen je oaza miru, kjer sta lepota in zgodovina združeni v toplem in domačem vzdušju. Sobe tega butičnega hotela nudijo posebno udobje, kjer si preteklost in prihodnost podajata roki. Dvor vam ponuja intimnost in sproščenost. Okusno opremljene luksuzne sobe v prelepi, tradicionalno zgrajeni hiši, vam nudijo diskretnost in udobje. Na vrtu, ki nudi pogled na reko Savo, se boste lahko sprostili in pozabili na neprestano borbo s časom, ki ga narekuje današnje urbano življenje.

ZEMLJEVID

STORITVE

  • Gurmanska kuhinja
  • Odlični koktejli
  • Sodobno opremljene sobe

O OBJEKTU

  • Parkirišče za goste
  • Dostop do interneta
  • Bližina golf igrišča
  • Prenočitev z zajtrkom in ½ litra vina ali penine (Deluxe soba)
  • Velja za 2 osebi
  • Potrebna je rezervacija 3 dni prej po telefonu

Redna cena: €127.80

VEČ O PONUDBI

V Ljubljani, natančneje v Tacnu pod Šmarno goro, se nahaja Dvor Tacen – oaza miru, kjer sta lepota in zgodovina združeni s toplino dobrodošlice in domačim vzdušjem.

Zgodovina dvora razkriva zgodbo o ljubezni med mladim, revnim pesnikom in lepo hčerko premožnega lastnika domačije in gostilne, ki se je odvijala v šestdesetih letih 19. stoletja. V senci dvorišča belega Dvora, kot ga poimenuje sam Fran Levstik, poet, je zagledal dekle lepih oči, Franjo. Posvetil ji je celo zbirko pesmi, med katerimi je najbolj znana Senčnica, v kateri sta opisana Dvor in njegova okolica.

Sobe tega butičnega hotela nudijo posebno udobje, kjer si preteklost in prihodnost podajata roki. Dvor Tacen ponuja gostom intimnost in sproščenost, kakršne so lahko deležni le doma. V okusno opremljenih luksuznih sobah, v prelepi, tradicionalno zgrajeni hiši, v osrčju pristnega naravnega bogastva Tacna, nudijo gostom diskretnost in udobje. Na njihovem vrtom, ki nudi pogled na reko Savo, se boste lahko sprostili in pozabili na neprestano borbo s časom s časom, ki ga narekuje današnje urbano življenje.

V prostornih sobah z velikimi kopalnicami, boste deležni prav vsega udobja, ki ga potrebujete. Oprema hotela je skrbno izbrana, ležišča pa nadvse udobna. Notranja oprema in talna obloga sta iz naravnega lesa, zato je udobnost s pristnim stikom z naravo primerna tudi za alergike.

Sorodno

Turistična kmetija Hlebec

Kog 86, 2276 Kog

Žlahtnost, tradicija in ljubezen do trte.

Preberi več...

Restavracija & picerija Ob železnici

Slomškova ulica 6, 3215 Loče pri Poljčanah

Uživajte v kulinaričnih dobrotah v prijetnem okolju.

Preberi več...

Gostilna Repovž

Šentjanž 14, 8297 Šentjanž, Slovenija

Veličina preprostosti s stoletno tradicijo.

Preberi več...

Gostilna Lectar

Linhartov trg 2, 4240 Radovljica, Slovenija

Udobje domačnosti v starem mestnem jedru Radovljice.

Preberi več...