Za naročila do 12. ure, dostava: naslednji delovni dan. V času povečane obremenitve dostavne službe do 3 delovne dni.
Guests winner

Restavracija Oštarija, Dolenjske Toplice

Jedi, ustvarjene s skrbnimi rokami in ljubeznijo

Pred nekaj leti se je v osrčju Dolenjskih toplic rodilo gostišče Oštarija in kmalu postalo kraj, kjer gresta klasična slovenska in povsem lokalna dolenjska kuhinja z roko v roki. Vse jedi so pripravljene s skrbnimi rokami in ljubeznijo ter iz kakovostnih lokalnih sestavin. Gostom kulinarične dobrote strežejo v novi, nekoliko bolj sodobni preobleki. To je kraj odličnih jedi in kulinarike, kjer boste uživali ob domači ponudbi hrane!
Sokolski trg 2, 8350 Dolenjske toplice
031 712 500
Več o ponudbi

Oštarija je sinonim za sveže, sezonske in lokalno pridelane sestavine, ki jih vnašajo v avtohtone in pozabljene recepte, prepletene s ščepcem sodobne kreativnosti vrhunske kulinarične ekipe. Krožniki, s katerimi razvajajo goste navdihuje tradicionalna slovenska kulinarična krajina, ki so ji dodali dolenjski pridih, obogaten s sodobnimi gastronomskimi tehnikami. Posebno pozornost namenjajo izboru sestavin in sodelujejo z lokalnimi pridelovalci. V osrčju Dolenjskih Toplic vas pod skrbnimi rokami vrhunskih kuharskih mojstrov pričakuje Oštarija!

S toplim ambientom, vrhunskim kuharskim mojstrom in umetnostjo želijo prebuditi vsa čutila in vas zapeljati izven okvira klasičnih restavracij. Na jedilniku so preproste jedi, kot je gratinirana ajdova kaša z jurčki in bučkami, pa tudi bolj ekstravagantne, kot so pašteta dimljene postrvi s hrustljavim testom, dimljeni krap s hrenovo omako in medenim prelivom ter sulec z zelenimi gozdnimi jagodami. Vinska karta združuje pretežno vina dolenjskih vinarjev, skupaj z običajnimi primorsko-štajerskimi favoriti. Nekaj malega vin je tudi iz Italije in Francije, posebej označena pa so oranžna vina iz Slovenije in sosednje Italije.

Poleg restavracije in kulinarične ponudbe v naši ponudbi, nudijo tudi prostore nad restavracijo, ki so jih spremenili v prijetne hotelske sobe. Gosti lahko dodatno sprostitev najdejo v nekaj korakov oddaljenem termalnem centru Balnea, zaradi lokacije pa je Oštarija tudi odlična začetna točka za odkrivanje že poznanih, pa tudi skritih dolenjskih lepot.

 

Kaj prejmete v paketu?

  • V darilnem paketu »Ekstravagantna večerja« prejmete 5 hodni meni + pijača. Ponudba velja za 2 osebi.
  • V darilnem paketu »Sanjski trenutki« prejmete 8 hodni meni s štirimi hodi vina. Ponudba velja za 4 osebe.

 

Dodatna navodila

  • V restavraciji predhodno posvarite na morebitne alergije.
  • Pred obiskom preverite jedilnik v primeru veganstva ali vegetarijanstva.
  • Pri vseh treh paketih je potrebna rezervacija 2 dni prej.
  • Rezervacijo opravite preko telefona.
apartmaji
lepa narava
parkirišče
vinska karta
wi-fi
5 hodni meni + pijača
Velja za 2 osebi
Potrebna rezervacija 2 dni prej po telefonu

79,80