Za naročila do 12. ure, dostava: naslednji delovni dan. V času povečane obremenitve dostavne službe do 3 delovne dni.
Podari nepozabno doživetje!
Excellence partner

Vila Podvin v Radovljici

Kosila in večerje v hiši s tradicijo

Vila Podvin se omenja že v 14. stoletju. Včasih je bila konjušnica, leta 1968 pa so jo preuredili v sodobno restavracijo s sobami. Raziskujte tradicijo skozi lokalne sestavine ter tukajšnje običaje. Ponosni so, da hišo krasijo vitraži Staneta Kregarja. Lokalne jedi nadgrajuje kuhar Uroš Štefelin, ki s svojo ekipo ustvarja jedi nove slovenske kuhinje. Z Radolškimi gostilnami se povezujejo v Okuse Radol'ce, svoja raziskovanja in ustvarjanja pa delijo z gosti.
Mošnje 1, 4240 Radovljica
08 384 34 70, 041 747 636
Več o ponudbi

Vila Podvin se nahaja na posestvu gradu Podvin, 2 kilometra oddaljena od starega mestnega jedra Radovljice. Vilo, ki je bila včasih konjušnica, so leta 1968 preuredili v restavracijo z več sobami. V Vili Podvin raziskujejo tradicijo skozi lokalne sestavine in lokalne proizvajalce sestavin, lokalne jedi, rokodelce in obrtniške običaje. Chef Uroš obuja pozabljene tradicionalne slovenske jedi in napitke, uporablja sezonske sestavine z domačega vrta in z okoliških kmetij. S sodobnimi tehnikami in lastno ustvarjalnostjo dediščinske jedi nadgradi v jedi nove slovenske kuhinje s potezami francoske in mediteranske filozofije.

Ponosni so, da njihovo hišo krasijo vitraži umetnika Staneta Kregarja, da lokalne jedi kuhar Uroš Štefelin z ekipo nadgrajuje v jedi nove slovenske kuhinje, ter da vsako 1. soboto v mesecu na svojem vrtu gostijo Podvinsko tržnico in v živo predstavljajo svoje partnerje, sestavine, avtohtone sorte, ter urejen atelje keramike s starim lončarskim vretenom v hiši, kjer v živo prikazujejo izdelavo posode. Povezujejo se z Radolškimi gostilnami v tako imenovane Okuse Radol’ce, kjer preko raziskovanja in ustvarjanja spoznavajo svoje bistvo in ga delijo z gosti. Vila Podvin je članica združenja Hiš s tradicijo, ima pa tudi prav posebno zgodovinsko vrednost, saj je bila prav na posestvu Podvin napisana slovenska ustava.

V naši ponudbi lahko izbirate med 3 ali 4-hodno večerjo ali kosilom. Počitek vam Vila Podvin ponuja v sedmih različnih sobah z balkonom, zajtrk pa vam bodo postregli v sobi ali na vrtu.

 

Kaj prejmete v paketu?

  • Paket »Miza za dva« vsebuje 3-hodno kosilo (juha, glavna jed, sladica). Ponudba velja za 2 osebi.
  • Paket »Ekstravagantna večerja« vsebuje 4 hodni meni chefa Uroša (chefov pozdrav in 3 chefove jedi). Ponudba velja za 2 osebi.

 

Dodatna navodila:

  • V restavraciji predhodno opozorite na morebitne alergije.
  • Pred obiskom preverite jedilnik v primeru veganstva ali vegetarijanstva.
  • Ponudbo je potrebno rezervirati 2 dni prej.
  • Rezervacijo lahko opravite preko telefona ali emaila.

parkirišče
prenočišča
restavracija
romantični dogodek
skupine
terasa
vinska karta
3 hodno kosilo za "ta domače" (juha, glavna jed, sladica)
Velja za 2 osebi
Potrebna rezervacija 2 dni prej po telefonu

39,80

4 hodni meni chefa Uroša (Chefov pozdrav in 3 chefove jedi)
Velja za 2 osebi
Potrebna rezervacija 2 dni prej po telefonu

79,80

4 hodni meni chefa Uroša (Chefov pozdrav in 3 chefove jedi)
Velja za 2 osebi
Potrebna rezervacija 2 dni prej po telefonu

86,80

PRIJAVA
Odpri sporočilo